REVIEWS

Als je met coaching aan de slag wilt gaan, is het fijn te lezen hoe anderen de coaching hebben ervaren. Je leest hieronder een aantal reviews.

Karin

Ik kijk erg positief terug op het coachtraject. De gesprekken waren verhelderend, soms ook een eye-opener, waar ik direct mee aan de slag kon. Dichterbij wat ik voel, en dat die gevoelens er mogen zijn en ze ook leren serieus te nemen. Je geeft een gevoel van veiligheid en vertrouwen, waardoor ik erg open kon zijn.

Het grote verschil voor mij is de bewustwording van mijn eigen kracht en daarmee verder mijn herstel in te gaan. Ook het herkennen van de invloed van de type gedachten die ik kan hebben, ik zit nog middenin dat proces maar ik kan er mee verder. Het durven loslaten is ook nog een proces waar ik mee bezig ben. Niet te streng zijn voor mezelf waardoor ik minder stress ga voelen. Hierin de juiste balans weer vinden.

Typerend voor de coaching is: waardevol, hoopgevend, bemoedigend, goede handvaten, stimulerend.

Welke feedback heb je voor de coach Lisette? De rust die van jou uitgaat vond ik erg prettig, ik vind het ook fijn dat iemand snapt waar je het over hebt en wat je voelt. Dat alleen al gaf mij een boost om door te gaan. Het voelde veilig voor mij. Je kan goed luisteren en daardoor goed inspelen op huidige situaties waar ik mee kwam.

Carina

Het traject heeft mij veel opgeleverd. Ik merk dat ik ben gegroeid in mijn eigenwaarde, communicatie en zelfvertrouwen. Hiervoor paste ik mij erg aan op mijn omgeving. Ik durfde niet daadwerkelijk te zeggen wat ik vond en was pleasend bezig. Bij bepaalde personen in mijn omgeving liet ik me altijd klein maken en durfde ik geen grenzen te stellen. Terwijl dit voor veel verdriet zorgde. Lisette heeft mij geholpen in het zien van mijn kracht en waarde. Het gevoel dat ik er mag zijn en mijn plek mag innemen. Dit is een proces en ik zit er nog steeds middenin, omdat er ook jarenlang andere overtuigen waren, maar ik heb zoveel kennis en inzicht verkregen. Ik kan hierdoor dichterbij mezelf blijven en maak mezelf ook belangrijk i.p.v. steeds de ander. Ik ben assertiever geworden en het is heel fijn dat ik elke dag meer mijn eigen kracht voel.

Marlous

Lisette heeft mij enorm geholpen in mijn persoonlijke groei. Ik was altijd iemand die voor veiligheid koos. Ik had erg last van onzekerheid. Lisette was voor mij een steun in de rug. Ze stimuleerde mij, gaf me het gevoel dat ik veilig kon was en bood mij houvast. Hierdoor merkte ik dat ik meer durfde.  Lisette is altijd eerlijk geweest, vanuit een respectvolle manier. De spiegels die ze me voor hield, waren soms pijnlijk, maar ik voelde wel de liefdevolle benadering. en dat ze mij het gunde om  meer in mijn kracht te komen staan. Ik ben echt gegroeid als mens en het heeft me echt geholpen dat Lisette mijn mogelijkheden zag en mij dat ook heeft laten ervaren.

Wietske

Het begin van het traject was heftig, even met de neus op de werkelijke feiten. Daarna opbouwend met de juiste ondersteuning. De juiste ondersteuning werd geboden en de juiste vragen gesteld. Ik kan me geen betere coach voorstellen.  Ik heb gemerkt dat de juiste handvaten ontbraken om zelfstandig zaken te doorbreken. Doordat deze veelvuldig zijn aangereikt heb ik het resultaat weten te bereiken waar ik naar op zoek was.

“Het grootste verschil door het coachtraject is dat ik besef dat ik degene ben die kan voorkomen weer in de oude situatie te belanden. Ik ben aangesproken op mijn zelfsturend vermogen en innerlijke kracht”.

Als ik de coaching met een paar woorden zou moeten omschrijven, dan zeg ik:
Doelgericht / Verhelderend / Confronterend / Met resultaat!

Zowel op werk als privé vlak is er een hoop in positieve zin veranderd. Ik ben weer volledig aan het werk, ervaar veel meer balans en geniet weer van het leven. Uiteraard besef ik me dat het herstel nog steeds bezig is, maar ik kan me met alle tips & tricks op dit moment me prima handhaven.

Mensen met een burn-out wens ik allen hetzelfde traject toe. Ik ben zeer tevreden over het behaalde resultaat!

Linde

Ik kijk erg positief terug op het traject. De gesprekken waren verhelderend, soms ook een eye-opener, waar ik direct mee aan de slag kon. Dichterbij wat ik voel, en dat die gevoelens er mogen zijn en ze ook leren serieus te nemen. Je geeft een gevoel van veiligheid en vertrouwen, waardoor ik erg open kon zijn.

Ik kan zelfstandig verder door bewustwording van mijn eigen kracht en daarmee verder mijn herstel in te gaan. Ook het herkennen van de invloed van de type gedachten die ik kan hebben, ik zit nog middenin dat proces maar ik kan er mee verder. Het durven loslaten is ook nog een proces waar ik mee bezig ben. Niet te streng zijn voor mezelf waardoor ik minder stress ga voelen. Hierin de juiste balans weer vinden.

Als je de coaching met een paar woorden zou mogen omschrijven, welke woorden komen dan in je op? Waardevol, hoopgevend, bemoedigend, goede handvaten, stimulerend.

Het grootste verschil voor mij is meer bewustwording van eigen gedragspatronen en ze beter herkennen, daardoor ook direct toe te passen in de praktijk. Ik heb geleerd om meer ruimte voor mezelf te creëren om energie op te doen. Een bepaalde zin blijf ik veel herhalen: ‘wat ik voel klopt’, dat is een handvat die ik momenteel veel gebruik.

Waarmee maakte Lisette verschil voor jou?
 De rust die van jou uitgaat vond ik erg prettig, ik vind het ook fijn dat iemand snapt waar je het over hebt en wat je voelt. Dat alleen al gaf mij een boost om door te gaan. Het voelde veilig voor mij. Je kan goed luisteren en daardoor goed inspelen op huidige situaties waar ik mee kwam.

Meike

Ik kijk terug op een zeer prettig en persoonlijk traject waarbij ik heb geleerd dichter bij mijn eigen gevoelens te komen.

Door de technieken die we hebben behandeld kan ik situaties beter relativeren en negatieve emoties ombuigen naar positieve. Hierdoor ervaar ik minder stress op mijn werk en ben ik beter in staat moeilijke beslissingen te nemen.  

Typerend voor de coaching: vertrouwd, open en prettig en soms confronterend qua emoties.  

Het coachdoel is zeker meer dan behaald. Ik ben erg trots op wat ik de afgelopen periode heb bereikt en ben nu beter in staat zelf keuzes te maken en mij minder van de meningen van anderen aan te trekken. Een duidelijk voorbeeld hiervan is de recente moeilijke keuze in baanwisseling (veel dichterbij huis) die ik heb gemaakt puur op basis van wat voor mij belangrijk is, meer vrijheid in mijn leven. 

Ik zou een coachtraject bij Oceans aan iedereen aanraden! Aan het begin van het traject ervaarde ik veel stress, onzekerheid en negatieve gevoelens voornamelijk werk gerelateerd. De sessies en technieken zijn een ware eyeopener voor mij geweest en hebben ervoor gezorgd dat ik tegenwoordig fluitend naar mijn werk ga. Ik ben mede dankzij de sessies van Lisette beter in staat om moeilijke keuzes te maken en een comfortabeler leven te creëren voor mij zelf.  

 

Martine

Ik kijk met een goed gevoel terug op het coachtraject. Toen ik ervoor stond had ik niet kunnen denken dat ik nog weer licht aan het eind van de tunnel zou zien, maar het is gebleken dat een mens met de juiste hulp meer kan dan ze zelf denkt. De gesprekken waren altijd fijn, al voelde ik wel elke keer een zekere spanning omdat het gaat over je diepste innerlijk. Toch vond ik bij Lisette wel de rust om me vrij te voelen en daardoor ook dat te zeggen wat me het meest bezighield. Zo ben ik langzaam door de opdrachten en gesprekken weer uit het dal omhoog gaan klimmen.

Lisette heeft door haar gesprekken met mij, de schema’s op het bord en de opdrachten nieuwe inzichten gegeven. Ik heb geleerd dat ik mijn kritische stem mag accepteren, maar ook kan tegenspreken of er bewust niet naar luisteren. Dat is op sommige momenten nog wel lastig, maar ik ervaar bij mezelf de kracht om mezelf niet door gemaakte fouten of tegenvallers negatief te zien. Het geeft een goed gevoel dat je weet, dat je het kan, dat fouten maken mag en dat je het niet iedereen naar het zin hoeft te maken. Ik heb ervaren dat het goed is om tijd en ruimte voor jezelf te nemen om energie op te doen. Maar ook geleerd om tijd en ruimte voor mezelf te nemen als ik met of bij mijn omgeving ben.

Als ik de coaching met een paar woorden zou mogen omschrijven, zou ik dan doen als volgt: doeltreffend, liefdevol en met respect, eerlijk.

Door de coaching heb ik het stukje vertrouwen in mijn eigen persoon met mijn kwaliteiten versterkt. Hierdoor ben ik minder afhankelijk ben van de mening van anderen. Ik heb geleerd dat ik voldoende kracht in mij heb om te beslissen wat goed voor mij is en vandaar uit ook keuzes te maken waar ik zelf achter kan staan.

Lisette is rustig en kan goed luisteren en dat is erg fijn. Ze geeft je ook echt eerlijk en goed verwoorde feedback.

Zou je andere mensen met stress/burn-out problematiek Oceans | HR Advies & Coaching aanraden?
Ja, dat zou ik zeker doen. Eigenlijk spreekt het bovenstaande daarin voor zich. Ieder mens is anders, maar ik denk dat Lisette dat heel goed ziet en daar ook goed op in kan spelen.

 

“Now is the time to unfold into your bloom”