Recensies

Als je met coaching aan de slag wilt gaan, is het fijn te lezen hoe anderen de coaching hebben ervaren. Je leest hieronder een aantal reviews.

Vrouw, 45 jaar

Ik kijk erg positief terug op het coachtraject. De gesprekken waren verhelderend, soms ook een eye-opener, waar ik direct mee aan de slag kon. Dichterbij wat ik voel, en dat die gevoelens er mogen zijn en ze ook leren serieus te nemen. Je geeft een gevoel van veiligheid en vertrouwen, waardoor ik erg open kon zijn.

Het grote verschil voor mij is de bewustwording van mijn eigen kracht en daarmee verder mijn herstel in te gaan. Ook het herkennen van de invloed van de type gedachten die ik kan hebben, ik zit nog middenin dat proces maar ik kan er mee verder. Het durven loslaten is ook nog een proces waar ik mee bezig ben. Niet te streng zijn voor mezelf waardoor ik minder stress ga voelen. Hierin de juiste balans weer vinden.

Typerend voor de coaching is: waardevol, hoopgevend, bemoedigend, goede handvaten, stimulerend.

Welke feedback heb je voor de coach Lisette? De rust die van jou uitgaat vond ik erg prettig, ik vind het ook fijn dat iemand snapt waar je het over hebt en wat je voelt. Dat alleen al gaf mij een boost om door te gaan. Het voelde veilig voor mij. Je kan goed luisteren en daardoor goed inspelen op huidige situaties waar ik mee kwam.

Man, 54 jaar

Het traject met Lisette heeft mij geholpen om terug te komen bij mijn eigen kern. Heel mijn leven ben ik zo bezig geweest met anderen, dit ging onbewust, maar zorgde ervoor dat ik niet het leven leefde wat ik zelf voor ogen had. Door geen grenzen te kennen, raakte ik zo ver bij mezelf verwijderd. Door verschillende heftige levensgebeurtenissen kwam er een punt dat ik niet verder kon. Ik werd doorverwezen naar de huisarts, kwam bij de psycholoog terecht, maar voelde geen klik. Via, via kwam ik bij Lisette terecht. Vanaf het begin af aan voelde het voor mij gelijk goed, er was gelijk vertrouwen en veiligheid waardoor ik deuren die ik heel lang gesloten heb gehouden, voorzichtig durfde te openen. Het was voor mij als het afdoen van een hele zware rugzak, om eindelijk mijn ‘lasten’ te kunnen en durven delen met een ander. Lisette heeft mij geholpen in het plek geven van heftige gebeurtenissen en de emoties en gevoelens die daarmee gepaard waren. Ze stimuleerde mij en gaf mij het gevoel waarde te hebben en ruimte te mogen maken voor mijn eigen geluk, mijn passies. Waar ik nu sta had ik eigenlijk voor onmogelijk gehouden. Ik durf bewust te kiezen voor mijn verlangens en dromen en sta weer in mijn eigen kracht waardoor ik ondanks de onzekerheid het wel aan ga. Mijn levenskwaliteit is verhoogd en ik heb het gevoel dat ik na al die jaren eindelijk weer een beetje ben thuis gekomen bij mezelf. Door de praktische, begrijpbare handvatten en uitleg van Lisette, weet ik mij nu zelfstandig te redden.

Vrouw, 41 jaar

Het traject heeft mij veel opgeleverd. Ik ben gegroeid in mijn eigenwaarde, communicatie en zelfvertrouwen. Ik stond niet in mijn eigen kracht en hierdoor paste ik mij erg aan op mijn omgeving. Ik durfde niet daadwerkelijk te zeggen wat ik vond en was pleasend bezig. Bij bepaalde personen in mijn omgeving liet ik me altijd klein maken en durfde ik geen grenzen te stellen. Terwijl dit voor veel verdriet en onmacht zorgde. Lisette heeft mij geholpen in het zien van mijn kracht en waarde. Het gevoel dat ik er mag zijn en mijn plek mag innemen. Dit is een proces en ik zit er nog steeds middenin, omdat er ook jarenlang andere overtuigen waren, maar ik heb zoveel kennis en inzicht verkregen. Ik kan hierdoor dichterbij mezelf blijven en maak mezelf ook belangrijk i.p.v. steeds de ander. Ik ben assertiever geworden en het is heel fijn dat ik elke dag meer mijn eigen kracht voel.

Vrouw, 34 jaar

Lisette heeft mij enorm geholpen in mijn persoonlijke groei. Ik was altijd iemand die voor veiligheid koos. Mijn eigen onzekerheid speelde mij parten en daardoor durfde ik mijn eigen hart en drijfveren niet te volgen. Lisette was voor mij een steun in de rug. Ze stimuleerde mij, gaf me het gevoel dat ik veilig kon experimenteren en bood mij houvast. Hierdoor heb ik ervaren dat er veel meer in mij zit dan ik dacht. In positiviteit en energie kon ik echt het effect merken. Lisette is altijd eerlijk geweest, vanuit een respectvolle manier. De spiegels die ze me voor hield, waren soms pijnlijk, maar uit alles voelde ik de liefdevolle benadering en dat ze mij het echt gunde om nieuwe paden te belopen en meer in mijn kracht te komen staan. Ik ben echt gegroeid als mens en het heeft me echt geholpen dat Lisette mijn mogelijkheden zag en mij dat ook heeft laten ervaren.

Man, 43 jaar

Ik kwam bij Lisette terecht, omdat ik veel stress ervaarde in mijn leven. En ook omdat ik vaak een bepaalde strijd ervaarde met verschillende mensen in mijn omgeving. Door de sessies bij Lisette kreeg ik inzicht in mijn overtuigingen en waarom bepaalde patronen aanwezig waren. De dominantie in mij, hebben veel te maken met mijn kinderjaren. De strijd die ik aan het voeren was, zoog me leeg, de verbinding met mensen, waar ik zo naar verlangde, die kwam juist door mijn gedrag niet tot stand. Dit had een negatief effect op mijn zelfvertrouwen en eigenwaarde, die eigenlijk al niet groot was. Doordat ik bewust met Lisette naar eerdere gebeurtenissen heb gekeken en deze een plek te geven, heb ik het gevoel dat er een schone lei is. Ik weet nu wat mij helpt en waar ik naar verlang en wat daarbij achterwege mag worden gelaten. Het continu aan staan en mezelf bewijzen heb ik los durven laten, omdat ik nu meer in mijn kracht sta. Lisette heeft me heel goed geholpen. Ze weet echt de vinger op de zere plekken te leggen en je hier juist ‘doorheen’ te begeleiden.

Man, 50 jaar

Het begin van het traject was heftig, even met de neus op de werkelijke feiten. Daarna opbouwend met de juiste ondersteuning. De juiste ondersteuning werd geboden en de juiste vragen gesteld. Ik kan me geen betere coach voorstellen.  Ik heb gemerkt dat de juiste handvaten ontbraken om zelfstandig zaken te doorbreken. Doordat deze veelvuldig zijn aangereikt heb ik het resultaat weten te bereiken waar ik naar op zoek was.

“Het grootste verschil door het coachtraject is dat ik besef dat ik degene ben die kan voorkomen weer in de oude situatie te belanden. Ik ben aangesproken op mijn zelfsturend vermogen en innerlijke kracht”.

Als ik de coaching met een paar woorden zou moeten omschrijven, dan zeg ik:
Doelgericht / Verhelderend / Confronterend / Met resultaat!

Zowel op werk als privé vlak is er een hoop in positieve zin veranderd. Ik ben weer volledig aan het werk, ervaar veel meer balans en geniet weer van het leven. Uiteraard besef ik me dat het herstel nog steeds bezig is, maar ik kan me met alle tips & tricks op dit moment me prima handhaven.

Mensen met een burn-out wens ik allen hetzelfde traject toe. Ik ben zeer tevreden over het behaalde resultaat!

Vrouw, 29 jaar

Ik heb het traject als heel erg waardevol ervaren. Ik zat vast en kon niet verder zoals ik op dat moment deed. Lisette heeft mij geleerd om niet alleen te denken maar ook te luisteren naar mijn gevoel en dit serieus nemen en er iets mee doen. De handvaten die Lisette me heeft aangereikt maken voor mij het verschil om nu zelfstandig verder te gaan. Ik leer steeds beter om me deze handvaten eigen te maken.

“Ik heb meer zelfvertrouwen en rust gekregen en kan door succeservaringen makkelijker mijn gevoel bespreken”.

Als ik de coaching met een paar woorden zou mogen omschrijven, dan zou ik dat met deze woorden doen: veilig, confronterend, leerzaam, zonder oordeel.

“De doelen zijn behaald, ik kan nu voelen wanneer ik te ver ga en kan mijn grenzen beter aan geven”.

Ik zou anderen zeker aanraden om een coachtraject aan te gaan bij Oceans | HR Advies & Coaching. Ik had zelf graag gehad dat ik hier eerder aan begonnen was.

Man, 32 jaar

Ik kijk zeer prettig terug op het persoonlijk traject waarbij ik heb geleerd dichter bij mijn eigen gevoelens te komen.

Door de technieken die we hebben behandeld kan ik situaties beter relativeren en negatieve emoties ombuigen naar positieve. Hierdoor ervaar ik minder stress op mijn werk en ben ik beter in staat moeilijke beslissingen te nemen.

Kernwoorden die de coaching typeren voor mij, zijn:
Vertrouwd, open en prettig en soms confronterend qua emoties.

Mijn persoonlijke coachdoel is meer dan behaald. Ik ben erg trots op wat ik de afgelopen periode heb bereikt en ben nu beter in staat zelf keuzes te maken en mij minder van de meningen van anderen aan te trekken. Een duidelijk voorbeeld hiervan is de recente moeilijke keuze in baanwisseling (veel dichterbij huis) die ik heb gemaakt puur op basis van wat voor mij belangrijk is, meer vrijheid in mijn leven.

Ik zou Oceans | HR Advies & Coaching aan iedereen aanraden! Aan het begin van het traject ervaarde ik veel stress, onzekerheid en negatieve gevoelens voornamelijk werk gerelateerd. De sessies en technieken zijn een ware eyeopener voor mij geweest en hebben ervoor gezorgd dat ik tegenwoordig fluitend naar mijn werk ga. Ik ben mede dankzij de sessies van Lisette beter in staat om moeilijke keuzes te maken en een comfortabeler leven te creëren voor mij zelf.

Vrouw, 39 jaar

Ik kijk met een goed gevoel terug op het coachtraject. Toen ik ervoor stond had ik niet kunnen denken dat ik nog weer licht aan het eind van de tunnel zou zien, maar het is gebleken dat een mens met de juiste hulp meer kan dan ze zelf denkt. De gesprekken waren altijd fijn, al voelde ik wel elke keer een zekere spanning omdat het gaat over je diepste innerlijk. Toch vond ik bij Lisette wel de rust om me vrij te voelen en daardoor ook dat te zeggen wat me het meest bezighield. Zo ben ik langzaam door de opdrachten en gesprekken weer uit het dal omhoog gaan klimmen.

Lisette heeft door haar gesprekken met mij, de schema’s op het bord en de opdrachten nieuwe inzichten gegeven. Ik heb geleerd dat ik mijn kritische stem mag accepteren, maar ook kan tegenspreken of er bewust niet naar luisteren. Dat is op sommige momenten nog wel lastig, maar ik ervaar bij mezelf de kracht om mezelf niet door gemaakte fouten of tegenvallers negatief te zien. Het geeft een goed gevoel dat je weet, dat je het kan, dat fouten maken mag en dat je het niet iedereen naar het zin hoeft te maken. Ik heb ervaren dat het goed is om tijd en ruimte voor jezelf te nemen om energie op te doen. Maar ook geleerd om tijd en ruimte voor mezelf te nemen als ik met of bij mijn omgeving ben.

Als ik de coaching met een paar woorden zou mogen omschrijven, zou ik dan doen als volgt: doeltreffend, liefdevol en met respect, eerlijk.

Door de coaching heb ik het stukje vertrouwen in mijn eigen persoon met mijn kwaliteiten versterkt. Hierdoor ben ik minder afhankelijk ben van de mening van anderen. Ik heb geleerd dat ik voldoende kracht in mij heb om te beslissen wat goed voor mij is en vandaar uit ook keuzes te maken waar ik zelf achter kan staan.

Lisette is rustig en kan goed luisteren en dat is erg fijn. Ze geeft je ook echt eerlijk en goed verwoorde feedback.

Zou je andere mensen met stress/burn-out problematiek Oceans | HR Advies & Coaching aanraden?
Ja, dat zou ik zeker doen. Eigenlijk spreekt het bovenstaande daarin voor zich. Ieder mens is anders, maar ik denk dat Lisette dat heel goed ziet en daar ook goed op in kan spelen.

“Now is the time to unfold into your bloom”